Zamieszczone przez bzyq_74
dobrze wylądował!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez skalarkapitan załogi z mojego miasta podziwiam.
dajcie spokój facet dokonał niemożliwego posadził wzorcowo maszynę na ziemie a co do obsługi na ziemi to byli na służbie i do takich sytuacji byli szkoleni
Komentarz
-
-
Pilot też był do tego szkolony bo jest elementem szkolenia (na symulatorze) Gdyby nie był, to by tego tak dobrze nie zrobił :diabelski_usmiechMoja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
super profi robota!
A tak na marginesie. Nad moim osiedlem przebiegają kanały lotów z Okęcia. Często latają nisko samoloty z Okęcia.
Dzisiaj około 13 30 - 14 00 (chyba) siedzę przy kompie z synem i słyszę huk samolotu. Ale taki jakiś za głośny. Patrze za okno - leci ogromny. Wtedy jeszcze nic nie wiedziałem. mówię "Mati patrz jak nisko leci, jaki ogromny - tak to jeszcze nad osiedlem nie było". Ale zaraz patrze, a tu za nim jakieś dwa maleństwa lecą. Od razy cos mi zaczęło świtać, że coś jest nie halo. Myślę wojskowe? dwa za nim lecą. Albo nasz drugi Tupolew ćwiczy, albo jakieś porwanie. Polecieli i juz. Za jakąś godzinkę włączam TVN 24, żeby sobie popatrzeć jak na drogach, a tu... Wtedy wszystko stało sie jasne.
To ten 767 leciał tuż nad moja głową. Wybierał widać odpowiednią trasę jak krążył koło Wa-wy - leciał obrzeżami osiedla, nad terenami zalesionymi.
Widok i wrażenie było naprawdę piorunujące.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Jak zobaczyłem lądowanie w TV to normalnie :shock:
Nawet nie wiedziałem, że takie lądowanie jest możliwe. Jakiś czas temu oglądałem na Discovery program o katastrofach lotniczych i tam każde takie lądowanie kończyło się wybuchem silników i pożarem, albo zawijało samolot na bok i konstrukcja szła w pół. W polskiej wersji po prostu mega.
Jestem z Warszawy z dzielnicy Rembertów i akurat byłem na spacerze z córką jak latały F-16 i zastanawiałem się co za baran zezwolił na latanie takim samolotom na dość niskiej wysokości, gdzie dźwięk silnika odrzutowego wyciągał wszystkich mieszkańców z okolic przed domy i na balkony bloków. Później myślałem, że może nasza Akademia Obrony Narodowej, która mieści się właśnie w dzielnicy Rembertów chciała w ten sposób uhonorować w święto zmarłych katastrofę smoleńską. Nie przypuszczałem, że ktoś w powietrzu mógł mieć problemy :|
Komentarz
-
-
Swoją drogą, w taki dzień jak dzisiaj Pilot i cała Załoga uratowała trochę luda
:bow :bow :bow
[ Dodano: Wto 01 Lis, 11 21:27 ]
Zamieszczone przez shokwtedy mówiono ,że to wina pilotów bo nie wyszkoleni, teraz ponoć nasi są najlepsi na świecie... o to chyba chodziłopozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoz tego co czytałem, to ten pilot miał jeszcze doświadczenie "pozalotowskie". I chyba tylko dzieki temu sie udało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokteraz ponoć nasi są najlepsi na świecieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Nematode, dokładnie na "national geor." leci "aircraft investigation' czy jakoś tak....
Trzeba przyznać, to dzisiejsze lądowanie full profeska
I dobrze ,że to taki typ samolotu był też, a nie taki co miałby choćby inaczej silniki ułożone (np, na tylnym skrzydle) lub wyżej skrzydła, bo własnie mógłby się zawinąć i złamać.
[ Dodano: Wto 01 Lis, 11 23:08 ]
a tu boeing 720, testy lądowania bez podwozia i z paliwem, pewnie przy bocznym wietrze.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Dobrze, ze dziś piloci byli ogarnięci i profesjonalni, a lotnisko bardzo dobrze przygotowane na dzisiejsze lądowanie
Komentarz
-
-
Lądowanie lądowaniem, ale żeby nie okazało się, że będzie tak jak kilka lat temu ze śmigłowcem Leszka Milera, pilot Marek Miłosz po mistrzowsku wylądował, a potem okazało się , że to była jego wina bo nie włączył systemu przeciwoblodzeniowego. Po kilku latach go uniewinili, bo pewnie głupio było ukarać bohatera.....
Podobnie śmierdzi i tym razem, jeżeli piloci wiedzieli o usterce pól godziny po starcie, to dlaczego nie zawrócili na lotnisko z którego startowali? Ryzykowali nocny lot przez ocean niesprawnym samolotem. Typowo polskie myślenie, jakoś to będzie. Skończyło się OK, ale pewne procedury zostały pewnie złamane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaesPodobnie śmierdzi i tym razem, jeżeli piloci wiedzieli o usterce pól godziny po starcie, to dlaczego nie zawrócili na lotnisko z którego startowali?VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz